Αλεξάνδρου Σβώλου 23 | 2310-276120 | info@angelline.gr

Τα μαλλιά μας πρέπει να τα λούζουμε όποτε ρυπαίνονται. Τα μαλλιά είναι υγιή – αναπτύσσονται και πυκνώνουν όταν είναι καθαρά και αναπνέουν οι θύλακες των ριζών. Άρα, η συχνότητα καθαρισμού των μαλλιών εξαρτάται από διάφορους εξωγενείς παράγοντες...

Πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας; Είναι σωστό να τα λούζουμε καθημερινά;

Τα μαλλιά μας πρέπει να τα λούζουμε όποτε ρυπαίνονται. Ρύπανση των μαλλιών αποτελούν:

 

το εκκρινόμενο σμήγμα (λάδωμα)

επικαθήμενη σκόνη (θάμπωμα)

απορρόφηση ρυπαρών οσμών (δυσάρεστη οσμή)

εφίδρωση (προσκόλληση στο κρανίο)

 

Τα μαλλιά είναι υγιή – αναπτύσσονται και πυκνώνουν όταν είναι καθαρά και αναπνέουν οι θύλακες των ριζών. Άρα, η συχνότητα καθαρισμού των μαλλιών εξαρτάται από διάφορους εξωγενείς παράγοντες όπως το κλίμα, τις περιβαλλοντικές συνθήκες, τον χώρο εργασίας, τον τρόπο ζωής και τα μέσα που χρησιμοποιούμε για μετακίνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ένα εύκολο τεστ για το αν χρειάζονται λούσιμο τα μαλλιά είναι η πίεση της κεφαλής μεταξύ των τριχών με τα δάχτυλα. Αν υπάρχει σμήγμα στο δάχτυλο, τότε το λούσιμο θεωρείται απαραίτητο.

 

Είναι σωστό να λούζουμε τα μαλλιά μας με το «παραδοσιακό» στερεό σαπούνι;

Το μέσο απορρύπανσης που χρησιμοποιούμε εξαρτάται από την σκληρότητα του νερού της πόλης, το επίπεδο μόλυνσης της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος στην εκάστοτε περιοχή, το βαθμό της σμηγματοέκκρισης του κεφαλιού, το μήκος του πέλους της τρίχας και το μέγεθος επιβάρυνσης της τρίχας από κοσμετολογικές παρεμβάσεις (βάψιμο, ντεκαπάζ, περμανάντ κλπ).

Ως αποτέλεσμα της επίδρασης αυτών μεταβάλλεται το pH της κεφαλής προς το όξινο, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου είναι δύσκολη η ανάπτυξη της τρίχας. Άρα, χρειαζόμαστε έναν ελαφρώς αλκαλικό απορρυπαντή που να απομακρύνει πλήρως τα κατάλοιπα της ατμόσφαιρας και να επαναφέρει το pH στο ουδέτερο. Επομένως, πρέπει να επιλέξουμε ένα ελαφρύ σαμπουάν, εννοώντας να είναι ελαφρώς αλκαλικό με μέτρια αφριστική δύναμη και να ξεβγάζεται εύκολα.

 Στο φαρμακείο μας μπορείτε να βρείτε σκευάσματα και γαληνικά εξατομικευμένα προϊόντα για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της τριχόπτωσης, της λιπαρότητας, της ξηροδερμίας, της πυτιρίδας και του κνησμού

 

Αλεξ. Σβώλου 23

2310-276120

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Είναι ασφαλή τα «2 σε 1» ή «3 σε 1» προϊόντα καθαρισμού μαλλιών;

Σύμφωνα με τα παραπάνω, καλύτερη επιλογή αποτελούν τα προϊόντα που έχουν συγκεκριμένη δράση. Ο λόγος είναι πως τα προϊόντα με πολλαπλότητα δράσεων συχνά δεν εξειδικεύονται αρκετά ώστε να έχουν υψηλή θεραπευτική αξία ή να εξυπηρετούν τους προαναφερθέντες σκοπούς (αποκατάσταση του pH). Παρόλα αυτά, επιτυγχάνουν το βασικό αποτέλεσμα που είναι καθαρά και όμορφα μαλλιά. Το κακό είναι πως πολλές φορές δεν ξεπλένονται, με συνέπεια να αφήνουν κατάλοιπα στην τρίχα η οποία κατ’ επέκταση βαραίνει, ο θύλακας καταπονείται και τελικά επέρχεται πτώση των μαλλιών.

 

 

Πως αντιμετωπίζεται τελικά η τριχόπτωση αποτελεσματικά;

Η τριχόπτωση αντιμετωπίζεται με τον προσδιορισμό του αιτίου που την προκαλεί και την κατάλληλη επίλυσή του. Παραδείγματος χάριν, διόρθωση του αιματοκρίτη, βελτίωση των επιπέδων κυστίνης, κυστεΐνης, μεθειονίνης και σερίνης, βελτίωση του επιπέδου βιταμινών του συμπλέγματος Β, βελτίωση των επιπέδων φυλλικού οξέος ή/και βελτίωση του pH κεφαλής.

Όλα τα αμινοξέα που αναφέρονται αποτελούν βασικά δομικά συστατικά της τρίχας και προσλαμβάνονται φυσιολογικά μέσω της διατροφής. Το ίδιο ισχύει και για τις βιταμίνες που αποτελούν διατροφικούς «βιοκαταλύτες» για πολλές διαδικασίες που επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών. Πέρα από τη διατροφή, η απαιτούμενη πρόσληψη των αμινοξέων και βιταμινών μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση γαληνικών σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής.

 

Το έκζεμα, όμως, τι είναι; είναι και αυτό μη μεταδοτική νόσος του δέρματος με δυσανεκτικό υπόστρωμα, που οφείλεται στην διατάραξη των ωφέλιμων βακτηριδίων και μυκήτων που συμβιώνουν πάνω στο δέρμα μας. Όταν διαταραχτεί η ισορροπία τους και μειωθεί ο πληθυσμός τους και ο αριθμός, τότε εκδηλώνουμε δερματική ατοπία ή έκζεμα.

 Στο φαρμακείο μας μπορείτε να βρείτε σκευάσματα και γαληνικά εξατομικευμένα προϊόντα για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της τριχόπτωσης, της λιπαρότητας, της ξηροδερμίας, της πυτιρίδας και του κνησμού

 

Αλεξ. Σβώλου 23

2310-276120

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 


 

1 έξυπνο tip περιποίησης

Πριν από κάθε λούσιμο κάνουμε μάσκα μαλλιών, την οποία απλώνουμε με απαλό μασάζ κατά μήκος της τρίχας, τυλίγουμε με ζεστή πετσέτα και αφήνουμε για 2 ώρες. Στη συνέχεια μπορούμε να λουστούμε. Ειδικά προϊόντα ομορφιάς και υγείας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν μάσκα είναι το έλαιο καρύδας, το αμυγδαλέλαιο, το δαφνέλαιο, το καστορέλαιο, το έλαιο argan, το έλαιο macadamia, η βιταμίνη Ε και κατάλληλος συνδυασμός αυτών σε υποαλλεργικές, ελαιούχες βάσεις. Τα συστατικά αυτά θρέφουν την τρίχα, προσδίδουν στιλπνότητα και δυναμώνουν τη ρίζα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 23

Πόλη: Θεσσαλονίκη

T.K: 54622

Τηλέφωνο: 2310-276120

email: info@angelline.gr

/angelline.gr

Χρήσιμες πληροφορίες

Η παρούσα ιστοσελίδα έχει το σκοπό της επιστημονικής ενημέρωσης των επιστημόνων υγείας και του κοινού για τις νόμιμες παρασκευαστικές δυνατότητες εξατομικευμένης φαρμακοθεραπείας του γαληνικού εργαστηρίου του φαρμακείου μας.