Αλεξάνδρου Σβώλου 23 | 2310-276120 | info@angelline.gr

Η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση εκδήλωση του δέρματος στην οποία το δέρμα παρουσιάζει υπερπαραγωγή δερματικών κυττάρων σε μία ή περισσότερες περιοχές . Δείτε παρακάτω τα είδη των ψωριάσεων καθώς κι ένα απλό τρικ για πρόχειρη ανακούφιση στο σπίτι

Μια αυτοάνοση εκδήλωση του δέρματος στην οποία το δέρμα παρουσιάζει υπερπαραγωγή δερματικών κυττάρων σε μία ή περισσότερες περιοχές .

 

Είδη ψωριάσεων

 • 1.Αγκώνων
 • 2.Γονάτων
 • 3.Τριχωτού κεφαλής
 • 4.Γεννητικών οργάνων
 • 5.Σταγονοειδής διάχυτη
 • 6.Και ψωρισιακή αρθρίτιδα.

 

2. Είναι μεταδοτική η ψωρίαση;

Η ψωρίαση σαν αυτοάνοση εκδήλωση του δέρματος και ΔΕΝ είναι μεταδοτική.

 

3. Είναι το ίδιο νόσημα με την ψώρα;

Τα δύο αυτά είναι διαφορετικά νοσήματα. Σε αντίθεση με την ψωρίαση η ψώρα είναι μεταδοτική, διότι προκαλείται από ένα αραχνοειδές δερματικό παράσιτο, το ακάρι της ψώρας.

4. Ποιες είναι οι δερματικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ψωρίασης, που εμφανίζουν ανάλογα συμπτώματα και συχνά προκαλείται σύγχυση μεταξύ τους?

Οι νόσοι είναι 3 :

 • 1.Ψωρίαση
 • 2.Ψώρα
 • 3.Έκζεμα

 

Το έκζεμα, όμως, τι είναι; είναι και αυτό μη μεταδοτική νόσος του δέρματος με δυσανεκτικό υπόστρωμα, που οφείλεται στην διατάραξη των ωφέλιμων βακτηριδίων και μυκήτων που συμβιώνουν πάνω στο δέρμα μας. Όταν διαταραχτεί η ισορροπία τους και μειωθεί ο πληθυσμός τους και ο αριθμός, τότε εκδηλώνουμε δερματική ατοπία ή έκζεμα.Στο φαρμακείο μας μπορείτε να βρείτε όλα τα δερματολογικά σκευάσματα και γαληνικά εξατομικευμένα προϊόντα για να λύσετε το πρόβλημα της ψωρίασης

Αλεξ. Σβώλου 23

2310-276120

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

5. Ποιός είναι ο διαχωρισμός των συμπτωμάτων των 3 αυτών νόσων;

Α. Η ψωρίαση εμφανίζεται μετά από σοκ – αφορά το αυτοάνοσο σύστημα- προσδιορίζεται κυρίως στις αρθρώσεις και συνήθως στην έσω επιφάνεια (αγκώνες-γόνατα-κεφάλι) και εκδηλώνεται με λευκές φολιδωτές δερματικές πλάκες σαν λέπια, που γρήγορα πέφτουν και δημιουργούνται νέα. Μετά την πτώση παρουσιάζεται ερυθρότητα ή και κνησμός.

 

Β. Η ψώρα εκδηλώνεται όπου αναπτυχθεί το ακάρι της ψώρας – προσδιορίζεται οπουδήποτε στο δέρμα και στις πτυχές του δέρματος. Παρουσιάζεται οπουδήποτε στο δέρμα και στις πτυχές του δέρματος. Παρουσιάζεται σαν ερυθρές η μωβ κηλίδες με ξηρότητα, φαγούρα και κνησμό. (λόγω διατάραξης των λιπιδίων του δέρματος).

 

Γ. Το έκζεμα παρουσιάζεται κυρίως μεταξύ των δακτύλων, στα χέρια, στα μάγουλα. Εμφανίζεται εποχιακά και συνήθως από την βρεφική ή παιδική ηλικία με ξηρότητα, φαγούρα, κνησμό και ελαφριά απολέπιση. Η δυσανεξία σε τροφές και περιβάλλον ευνοεί την εμφάνιση του. Συγγενικό φαινόμενο η ξηροδερμία.

 

6. Πως γίνεται αντιμετώπιση της ψωρίασης;

 • Αλλαγή του διατροφικού περιβάλλοντος με στόχο την αποτοξίνωση του οργανισμού.
 • Απάλυνση του ψυχικού stress, διαχείριση του άγχους
 • Εφαρμογή απαλού καθαρισμού του δέρματος και ανακουφιστικής κρέμας

 

Τα μη αλκαλικά σαπούνια με βάση την γλυκερίνη και την πίσσα βοηθούν στον καθαρισμό, ενώ οι κρέμες πλούσιας ενυδάτωσης προσφέρουν ανακούφιση.Στο φαρμακείο μας μπορείτε να βρείτε όλα τα δερματολογικά σκευάσματα και γαληνικά εξατομικευμένα προϊόντα για να λύσετε το πρόβλημα της ψωρίασης

Αλεξ. Σβώλου 23

2310-276120

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 23

Πόλη: Θεσσαλονίκη

T.K: 54622

Τηλέφωνο: 2310-276120

email: info@angelline.gr

/angelline.gr

Χρήσιμες πληροφορίες

Η παρούσα ιστοσελίδα έχει το σκοπό της επιστημονικής ενημέρωσης των επιστημόνων υγείας και του κοινού για τις νόμιμες παρασκευαστικές δυνατότητες εξατομικευμένης φαρμακοθεραπείας του γαληνικού εργαστηρίου του φαρμακείου μας.