Αλεξάνδρου Σβώλου 23 | 2310-276120 | info@angelline.gr

Φυσικές Θεραπείες

Γεμμοθεραπεία

Γεμμοθεραπεία

Τι είναι η γεμμοθεραπεία

Η γεμμοθεραπεία είναι άλλη μία μορφή φυτικής φαρμακοθεραπείας που μαζί με την κλασική φυτοθεραπεία και την ομοιοπαθητική, αποτελούν τις συνηθέστερες μορφές εναλλακτικών φαρμακοθεραπειών.

Η γεμμοθεραπεία στέκεται ανάμεσα στην κλασική φυτοθεραπεία και την ομοιοπαθητική, γιατί τα γεμμοθεραπευτικά προϊόντα είναι θεραπεύματα που προέρχονται από φυτικά φαρμακευτικά εκχυλίσματα διαλυμένα σε γλυκολικό φορέα και είναι ελαφρώς δυναμοποιημένα (βασική ομοιοπαθητική τεχνική).

Στη θεραπευτική αγωγή χρησιμοποιούνται γλυκερινικά εμβρέγματα οφθαλμών και άλλων εμβρυακών φυτικών κυττάρων. Oμιλούμε για φυτική γεμμοθεραπεία, η οποία εισάγει τους νεαρούς βλαστούς και τις ανθισμένες κορυφές στη θεραπευτική. Τα γεμμοθεραπευτικά διαφέρουν από τα αλκοολούχα μητρικά βάμματα στις ιδιότητές τους γιατί παρουσιάζουν άλλα δραστικά συστατικά που δεν περιέχει το ώριμο φυτό.

Έτσι, δημιουργήθηκαν οι ειδικές παρασκευές, 50 περίπου, από εμβρυϊκά κύτταρα δέντρων και θάμνων, τις οποίες ονόμασαν Macerates Glycerine, επειδή στο μίγμα του εμβρέγματος υπάρχει μια ποσότητα γλυκερίνης. Τα εμβρέγματα αυτά χορηγούνται υπό δεκατιαία αραίωση D1. Η δοσολογία κυμαίνεται από 30-150 σταγόνες το 24ωρο, κατά περίπτωση

ιατρός Δημήτρης Ζάγκλης , πηγή medicum.gr

Που χρησιμεύουν τα γεμμοθεραπευτικά διαλύματα;

Τα γεμμοθεραπευτικά διαλύματα προέρχονται από τα ελληνικά θεραπευτικά φυτά κυρίως και χορηγούνται μεμονωμένα ή σε συνδυασμό μεταξύ τους και με τα φυτοθεραπευτικά βάμματα, για την ανακούφιση χρόνιων ενοχλήσεων και σε διαγνωσμένες παθήσεις σαν βασικά ή υποστηρικτικά σκευάσματα άλλων φαρμακοθεραπειών. Η επιλογή ανάμεσα σε γεμμοθεραπευτικό ή φυτοθεραπευτικό γίνεται από φαρμακοποιό εξειδικευμένο στη φυτοθεραπεία όταν δεν υπάρχει υπόδειξη από φυτοθεραπευτή γιατρό.Ενδεικτικά παρουσιάζονται οι παρασκευαστικές δυνατότητες του εργαστηρίου μας για την παρασκευή γαληνικού ιδιοσκευάσματος.

Οι ενδεικτικές προτάσεις δεν υποκαθιστούν τον ιατρό. Τα εξατομικευμένα γαληνικά προϊόντα παράγονται κατόπιν συνταγής ιατρού ή σε αυτοθεραπεία αλλά δεν αντικαθιστούν την ιατρική συνταγή.

Χορηγούνται δια χειρός φαρμακοποιού
Αν ενδιαφέρεστε για την παρασκευή του δικού σας γαληνικού, κοσμετολογικού ιδιοσκευάσματος ελάτε στο φαρμακείο μας ή επικοινωνήστε μαζί μας.


Αλεξ. Σβώλου 23

2310-276120

info@angelline.gr


Ενδεικτικές προτάσεις που παράχθηκαν σε συγκεκριμένες εξατομικευμένες θεραπείεςΣυνδυάζεται σε ένα σκεύασμα η κλασική φυτοθεραπεία με την γεμμοθεραπεία? Συνδυάζεται εξαιρετικά και μάλιστα είναι δυνατή και η προσθήκη ολιγοστοιχείων προκειμένου να ενισχυθεί ή/και να ενεργοποιηθεί μία μεταβολική οδός. Τα ολιγοστοιχεία είναι βασικά μέταλλα που υπάρχουν φυσιολογικά στον οργανισμό και συμμετέχουν σε ποικίλες βιοχημικές αντιδράσεις όπως το μαγνήσιο ή το ασβέστιο.A) Ενδεικτικό ανακουφιστικό σκεύασμα ολιγοστοιχείων που παράχθηκε για γυναίκα σε κλιμακτήριο.

 

Phosphorus 30ml

Magnesium 30ml

Betula Alba TM 20ml

Ferrum 30ml

Kalium 10mlΠροσθέστε 20 σταγόνες σε ένα φλυτζάνι νερό και καταναλώστε πρωί και βράδυ.B) Ενδεικτικό ανακουφιστικό σκεύασμα ολιγοστοιχείων για τα συμπτώματα της ακμής.

 

Magnesium 30ml

Aurum 10ml

Argentum 10ml

Cuprum 20ml

Selenium 30mlΠροσθέστε 15 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό και καταναλώστε το πρωί


Γ) Ενδεικτικό γεμμοθεραπευτικό διάλυμα για ενίσχυση του άνω αναπνευστικού.

 

Coryllus Avelana D1 40ml

Viburnum Lantana D1 40ml

Aurum 10ml

Argentum 10ml


Προσθέστε 15 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό και καταναλώστε το πρωί

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 23

Πόλη: Θεσσαλονίκη

T.K: 54622

Τηλέφωνο: 2310-276120

email: info@angelline.gr

/angelline.gr

Χρήσιμες πληροφορίες

Η παρούσα ιστοσελίδα έχει το σκοπό της επιστημονικής ενημέρωσης των επιστημόνων υγείας και του κοινού για τις νόμιμες παρασκευαστικές δυνατότητες εξατομικευμένης φαρμακοθεραπείας του γαληνικού εργαστηρίου του φαρμακείου μας.