Αλεξάνδρου Σβώλου 23 | 2310-276120 | info@angelline.gr

Είναι μύθος ή αλήθεια ότι η ενυδάτωση του προσώπου είναι απαραίτητη το καλοκαίρι και όχι το χειμώνα;

Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι λόγω διατροφής και λόγω κατανάλωσης μεγαλύτερων ποσοτήτων νερού, το δέρμα παρουσιάζεται καλύτερα ενυδατωμένο. Επίσης, η συνεχής έκκριση ιδρώτα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τους θερινούς μήνες, συμβάλλει στην προστασία και στην ελαστικότητα του δέρματος.

Αντίθετα, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η ανάγκη για ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι μεγαλύτερη. Αυτό οφείλεται

 

Στη διατροφή

Στην κατανάλωση περιορισμένης ποσότητας νερού

Στις καιρικές συνθήκες

 

Συγκεκριμένα, οι χαμηλές θερμοκρασίες, η διαφορά θερμοκρασίας των εσωτερικών χώρων με το εξωτερικό περιβάλλον και τα ρεύματα αέρα, καταπονούν την επιδερμίδα αναγκάζοντάς την να χάνει αιφνιδίως νερό από το ανώτατο στρώμα της επιδερμίδας και στη συνέχεια από το υπόδερμα.

 

Είναι μύθος ή αλήθεια ότι τα προϊόντα που είναι πλούσια σε νερό ενυδατώνουν αποτελεσματικά το δέρμα;

Είναι μάλλον μύθος, γιατί τα πλούσια σε νερό προϊόντα δροσίζουν και επιφέρουν ένα αίσθημα φρεσκάδας στην εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας. Αν θέλουμε όμως να προσδώσουμε οργανωμένο νερό που να αξιοποιείται στις κατώτερες στιβάδες της επιδερμίδας, τότε η ενυδάτωση θα γίνει με μικρογαλακτώματα (serum) ή με τροφο-τονωτικά έλαια (macadamia oil, βιταμίνη Ε, έλαιο φύτρου σιταριού, argan oil).

 

Είναι μύθος ή αλήθεια ότι η ενυδάτωση του δέρματος διασφαλίζεται με τη χρήση κατάλληλων δερματολογικών σκευασμάτων;

Η αλήθεια είναι ότι η ενυδάτωση του δέρματος εξασφαλίζεται και διατροφικά. Μία διατροφή πλούσια σε ιχνοστοιχεία και νερό, δηλαδή μια διατροφή εμπλουτισμένη με εποχιακά φρούτα και λαχανικά, αποτελεί τη βάση για τη συνεργασία με τα προϊόντα ενυδάτωσης, δερματολογικής εφαρμογής. Για το λόγο αυτό, συχνά μαζί με τα προϊόντα ενυδάτωσης συστήνουμε στους ασθενείς μας και συμπληρώματα διατροφής που εμπεριέχουν μεγάλη ποικιλία και περιεκτικότητα σε ιχνοστοιχεία και υδατοδιαλυτές βιταμίνες.

 Στο φαρμακείο μας μπορείτε να βρείτε σκευάσματα και γαληνικά εξατομικευμένα προϊόντα για την ενυδάτωση του προσώπου σας

 

Αλεξ. Σβώλου 23

2310-276120

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


 

1 Έξυπνο tip περιποίησης

Φτιάχνουμε μάσκα ενυδάτωσης προσώπου, όπου κάνουμε blender αγγουριού με 2 σταγόνες λεμόνι και ¼ κουταλιού του γλυκού μαύρη ζάχαρη. Την απλώνουμε στο πρόσωπο με απαλές κινήσεις και την αφήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε ξεπλένοντας με χλιαρό νερό και στη συνέχεια περνάμε το πρόσωπο με βαμβάκι εμποτισμένο με φυσιολογικό ορό. Όταν στεγνώσει βάζουμε την ενυδατική μας κρέμα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 23

Πόλη: Θεσσαλονίκη

T.K: 54622

Τηλέφωνο: 2310-276120

email: info@angelline.gr

/angelline.gr

Χρήσιμες πληροφορίες

Η παρούσα ιστοσελίδα έχει το σκοπό της επιστημονικής ενημέρωσης των επιστημόνων υγείας και του κοινού για τις νόμιμες παρασκευαστικές δυνατότητες εξατομικευμένης φαρμακοθεραπείας του γαληνικού εργαστηρίου του φαρμακείου μας.